Suomalaishyökkääjä Kasperi Kapanen saattaa joutua Pittsburgh Penguinsin palkkakattokikkailun kohteeksi.

TribLive-sivuston Penguinsin hovitoimittajan Seth Rorabaughin mukaan Penguinsin täytyy laittaa Kapanen pitkäaikaisesti loukkaantuneiden pelaajien listalle (LTIR), jotta seura saisi palkkakattoonsa tilaa loukkaantuneena olleen Kris Letangin aktivoimiseen.

Kapanen on ollut kaksi edellistä ottelua sivussa alavartalovamman takia. Penguins tiedotti aiemmin, että 26-vuotiaan hyökkääjän kuntoa tarkkaillaan viikottain.

Kapasen asettaminen LTIR-listalle vapauttaisi Penguinsin palkkakatottoon ylimääräisen 3,2 miljoonaa dollarin osuuden. Kolikon kääntöpuoli on se, että Kapanen ei saisi pelata NHL:ssä 14 otteluun tai 30 päivään.

Penguins kohtaa ensi yönä Florida Panthersin. Penguinsin päävalmentajan Mike Sullivanin mukaan Letangin pelaaminen ratkeaa juuri ennen ottelua.