Keskiviikkoisen Vancouver Canucks -ottelun ensimmäinen maali käynnisti Tampa Bay Lightningin keskimääräistä huomattavasti suuremmat juhlat. Koko joukkue ryntäsi jäälle onnittelemaan Steven Stamkosia ikonisesta saavutuksesta.

Jopa Canucks-fanit nousivat jaloilleen antamaan aplodit Stamkosin 500. maalille NHL:ssä. Vain 46 pelaajaa taalaliigan historiassa on kyennyt samaan kuin Lightning-kapteeni, ja vielä harvempi on tehnyt sen alle tuhannessa ottelussa.

Kaukana ei tarunhohtoinen pelimääräkään Stamkosilla ole, sillä maalit numero 500 ja 501 syntyivät uran 965. NHL-kamppailussa. Valtavien loukkaantumisongelmien jälkeen 32-vuotiaan Stammerin peli on kulkenut paremmin kuin koskaan, sillä viime kaudella ylittyi ensi kertaa 100 pisteen rajapyykki, ja tälläkin kaudella pistetahti on oikeuttamassa uran toiseksi parhaaseen saldoon kauden päätteeksi.