Carolina Hurricanes ja Vancouver Canucks ovat käyneet neuvotteluja isosta vaihtokaupasta.

TSN:n sisäpiiritoimittaja Pierre LeBrun raportoi keskiviikkona Insider Trading -lähetyksessä, että Hurricanesin ja Canucksin neuvottelujen keskipisteenä on ollut hirmukautta pelaava hyökkääjä Bo Horvat. Canucksin kapteenin kauppaamista on pidetty NHL:ssä pitkään hyvin todennäköisenä.

Horvat on tehnyt tällä kaudella 43 ottelussa hurjat 30 maalia ja 48 tehopistettä. 27-vuotiaan tähtihyökkääjän 5,5 miljoonan dollarin palkalla varustettu sopimus päättyy tähän kauteen.

Canucksin seurapresidentti Jim Rutherford myönsi aiemmin tällä viikolla, että Horvatin ja Canucksin jatkosopimusneuvottelut ovat pahasti jumissa. Rutherfordin mukaan Canucks tulee tekemään ”merkittäviä leikkausoperaatioita” siirtomarkkinoilla ennen maaliskuun 3. päivä olevaa vaihtokauppoja takarajaa.

– Carolina on yksi NHL-seuroista, jonka kanssa Canucks on käynyt neuvotteluita Horvatiin liittyen. Monet asiantuntijat uskovat, että Horvat sopisi Hurricanesiin. Horvatin kauppahinta on kuitenkin todella kova. Uskon, että hinta voi olla tällä hetkellä liikaa Hurricanesille, LeBrun sanoi lähetyksessä.

Canucks etsii vaihtokaupassa vastikkeena nuorta keskushyökkääjää. Carolinan kohdalla Seth Jarvis, Jesperi Kotkaniemi ja Martin Necas täyttäisivät tämän määritelmän.

– Kuten kerroin viime kuussa, niin Canucks etsii vaihtokauppaan yhdeksi palaseksi nuorta sentteriä. He eivät tule saamaan Necasia. Hurricanes ei yleensä halua maksaa ”vuokrapelaajista”. En usko, että he ovat valmiita muuttamaan toimintamalliaan Horvatin takia. Saa nähdä miten tämä etenee, LeBrun jatkoi.