Vancouver Canucks kylvetti Carolina Hurricanesia jääkiekon NHL:ssä maanantaiyönä oikein urakalla.

Suomalaishyökkääjä Sebastian Aho kylläkin iski Canesille 3-2-maalin Teuvo Teräväisen syötöstä ajassa 57.08, mutta sen jälkeen Canucks kiri rinnalle ja ohi.

Brock Boeser sivalsi tasoituksen 17 sekuntia ennen kolmannen erän summeria, voiton joukkue varmisti lopulta voittomaalikisassa ottelun päättyessä lukemiin 3-4. Ratkaisuniitistä vastasi Elias Pettersson.

Aho sadatteli ottelua edustamansa joukkueen nettisivuilla.

– Emme saaneet peliämme käyntiin missään vaiheessa iltaa. Kaverille on annettava tunnustusta, he pelasivat hyvin. He pistivät kiekkoa ylös hienosti moneen kertaan.

– Tänään (sunnuntaina) oli vaikeaa, mutta homma oli meillä käsissä loppuun asti.

Reilut 21 minuuttia pelannut Aho nosti maalillaan kauden pistesaldonsa lukemiin 14+23=37, yli 22 minuuttia urakoineen Teräväisen saldo on syötön myötä nyt 3+15=18.

Ottelun kolmas suomalainen oli pisteittä reilun 17 minuutin peliajalla jäänyt Canesin Jesperi Kotkaniemi.

Carolina on tappiosta huolimatta erinomaisessa paikassa. Se johtaa omaa divisioonaa kolmen pisteen erolla ennen New Jersey Devilsiä.