San Jose Sharksin vanhempi neuvonantaja Tim Burke on bongattu seuraamasta New York Islandersin ottelua. Spekulaatiot vierailun syystä luonnollisesti käynnistyivät välittömästi.

Islandersilla on jo pitkään ollut tarve maaleja tekevälle top 6 -hyökkääjälle. Niinpä Isles on nyt yhdistetty Timo Meieriin.

Meieria on viety huhuissa pois Sharksista pitkin kautta. Ensi kesänä umpeutuvaan kuuden miljoonan dollarin sopimukseen ei odoteta tulevan jatkoa, eikä playoff-taistelun ulkopuolella olevalle joukkueelle ole hyötyä pitää huippupelaajaa seurassa loppukauden ajan vain päästääkseen hänet ilmaiseksi pois.

Islanderskaan ei missään nimessä ole varma playoff-joukkue. Loukkaantumisista kärsivä playoff-viivan tuntumassa majaileva ryhmä on tällä hetkellä kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa pisteen erolla kaksi ottelua vähemmän pelanneeseen Pittsburgh Penguinsiin.

26-vuotias, monipuolinen ja hyvin luisteleva Meier on pelannut tällä kaudella 44 kamppailua tehopistein 24+19=43. Tällä tahdilla sveitsiläinen on rikkomassa viime kaudella syntyneen 35 maalin henkilökohtaisen ennätyksen kymmenen osuman erolla.