Toronto Maple Leafsin megatähti Auston Matthews on ollut loukkaantumisen vuoksi sivusta joukkueensa kahdesta viimeisimmästä ottelusta.

ESPN:n NHL-toimittaja Emily Kaplan paljastaa nyt amerikkalaistaiturin kärsineen koko kauden ajan loukkaantumisesta, minkä seurauksena mies ei ole pystynyt operoimaan jäällä 100-prosenttisella tehokkuudella. Matthews on kuitenkin pelannut auttaakseen joukkuettaan saavuttamaan pudotuspelipaikan. Kaplan ei paljastanut tarkempaa tietoa Matthewsin vamman laadusta.

Vammastaan huolimatta Matthews on nakuttanut kuluvan kauden 41 ottelussa varsin kelvolliset tehot 20+27=47. Miehen viime kauteen verrattuna lukema on silti alakanttiin. 25-vuotias tähtisentteri iski tuolloin 73 peliin hurjat 60 maalia ja 106 tehopistettä.

Kaplanin mukaan Matthews nähtäneen vammastaan huolimatta tositoimissa lauantaina.