NHL-joukkue Florida Panthersin hyökkääjä Matthew Tkachuk oli mainiossa iskussa myös keskiviikon vastaisena yönä Colorado Avalanchea vastaan. Hän osui 5-4-voitossa kahdesti nostaen kauden saldonsa jo lukemiin 22+29=51 – vain 39 ottelussa.

NHL Public Relations -nimisellä Twitter-tilillä kerrottiin, että hänestä tuli kolmas Panthers-pelaaja, joka on puhkaissut 50 pisteen rajan maksimissaan 39 pelissä.

Nopeammin rajaan on pystynyt aiemmin vain kaksi pelaajaa kolmesti. Pavel Bure takoi 50 pistettä kasaan kaudella 1999-2000 vain 34 pelissä, Jonathan Huberdeau pystyi vastaavaan saldoon 37 ja 38 ottelussa kausina 2021-22 ja 2019-20.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Matthew Tkachuk, who is headed for his second #NHLAllStar Game, is the fastest Tkachuk ever to hit 50 points in a season.

More info: media.nhl.com/public/live-up… #NHLStats

Taalaliigan pistepörssissä kahdeksantena keikkuva pelaaja on ollut todellinen kultakimpale Floridassa. Hän siirtyi pantteripaitoihin vasta täksi kaudeksi Calgary Flamesista, mutta pelaaja on jo ensimmäisellä kaudella joukkueensa ylivoimaisesti tehokkain. Siäisen pörssin kakkonen on Brandon Montour saldolla 7+27=34.

Jotain tällaista ehkä toki oli odotettavissakin. Yhdysvaltain ja Kanadan passin pelaaja nimittäin iski viime kaudella Flamesissa uransa kovimmat runkosarjapinnat, kun 82 ottelussa syntyi peräti 104 (42+62) pistettä.