Boston Bruins on kutsunut suomalaishyökkääjä Joona Koppasen, 24, NHL:ään. NHL-kutsu on kaudesta 2017-18 lähtien Bruinsin organisaatiossa pelanneelle tamperelaiselle uran ensimmäinen.

Koppanen on ollut viime aikoina loistavassa vireessä AHL:ssä. 195-senttinen keskushyökkääjä on tehnyt tällä kaudella AHL-seura Providence Bruinsin riveissä 34 ottelussa viisi maalia ja 19 tehopistettä.

– Hän on ollut uskomaton. ”Koppi” on ollut ilmiömäinen viimeisessä 3-4 ottelussa, Providencen päävalmentaja Ryan Mougenel oli hehkuttanut NHL.comin mukaan sunnuntain ottelun jälkeen.

Koppanen harjoitteli keskiviikkona Bruinsin nelosketjun sentterinä. Suomalaisen laidoilla oli kokeneet hyökkääjät Nick Foligno ja Tomas Nosek.

Bruinsin päävalmentaja Jim Montgomery varmisti harjoitusten jälkeen lehdistölle, että Koppanen debytoi torstaina (Suomen aikaan pe-yönä) Seattle Krakenia vastaan.

Koppanen on Bruinsin vuoden 2016 viidennen kierroksen (135.) varaus. Hänen 750 000 dollarin palkan takaava sopimuksensa päättyy tähän kauteen.