New Jersey Devilsin megalupaus Luke Hughes on kääntänyt katseita välierävaiheeseen edenneissä alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa.

Devilsiin kesällä 2021 ensimmäisen kierroksen 4. pelaajana valittu Hughes toimii MM-turnauksessa Yhdysvaltojen kapteenina. Maailman lupaavimpiin puolustajiin lukeutuva 19-vuotias nuorukainen on tehnyt turnauksen viidessä ottelussa tehopisteet 3+1.

Hughes edustaa seuratasolla Yhdysvaltojen yliopistosarjassa pelaavaa Michiganin yliopistoa. NHL:n tähtikatraaseen kuuluvien Quinn Hughesin ja Jack Hughesin nuorin veli on tehnyt tällä kaudella NCAA:ssa 20 ottelussa komeat tehopisteet 3+15=18.

NHL:n kirkkaat valot kutsuvat jo tällä kaudella?

Tämä kausi on mitä todennäköisimmin toista vuottaan Michiganissa pelaavan Hughesin viimeinen yliopistosarjassa. Michiganin yliopiston päävalmentaja Brandon Naurato pitää jopa täysin varmana siitä, että Hughes nähdään tällä kaudella NHL:ssä Devilsin väreissä.

– Pistäisin vaikka asuntoni pantiksi siitä, Hughesin yliopistovalmentaja uhkuu NJ.comin haastattelussa.

Naurato kuvaili tähtipelaajaansa Pohjois-Amerikan urheilumaailmassa tutulla termillä: unicorn, eli suomeksi yksisarviseksi. Unicornina pidetään yleensä pelaajaa, joka on pelityylinsä tai ominaisuuksiensa puolesta täysin ainutlaatuinen ja poikkeuksellinen muihin verrattuna.

Nauraton mukaan Hughesin potentiaalia voi verrata Colorado Avalanchen supertähteen Cale Makariin, joka valittiin viime kaudella NHL:n parhaaksi puolustajaksi. Naurato tosin muistuttaa, että saavuttaakseen potentiaalinsa Hughesilla on vielä edessä oppimiskäyrä NHL:ssä.