Kanadan Connor Bedard tekee tällä hetkellä alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa historiallista jälkeä. Vasta 17-vuotiaan hyökkääjän nimi kannattaakin painaa vahvasti mieleen, sillä tämä kaikki on vasta alkusoittoa.

Viisi ottelua ja 21 tehopistettä. Bedard on karannut kaikilta muilta pelaajilta nuorten MM-kisojen pistepörssissä. Toisena olevalla Yhdysvaltojen Logan Cooleylla on ”vasta” 11 tehopistettä.

Bedardin kovia tehoja voidaan selittää osittain sillä, että vastassa on ollut myös heikkoja maita. Toisaalta, miksi ketjukaverit ovat tehneet yli puolet vähemmän tehoja? Siinäpä se ero, joka erottaa kanadalaisen superlupauksen muista pelaajista, jopa Shane Wrightista, joka on pelannut jo tällä kaudella NHL:ssä.

Bedard on itse asiassa jo tässä vaiheessa turnausta noussut muun muassa Wayne Gretzkyn ja Jaromir Jagrin ohi kaikkien aikojen tehokkaimmaksi U18-pelaajaksi yksittäisessä U20-turnauksessa. Bedard on kerännyt kolme pistettä enemmän kuin Jagr ja neljä pistettä enemmän kuin Gretzky – ja hänellä on vielä kaksi ottelua pelaamatta.

Bedard on tulevaisuuden NHL-supertähti

Bedardin kyvyt ovat poikkeuksellisia, joten hehkutus on ymmärrettävää. Hyökkääjää on verrattu muun muassa Sidney Crosbyyn ja Connor McDavidiin. Pelaajaa pidetäänkin koko lajin tulevana keulakuvana.

Valmentajat ovat kuvailleet, ettei kanadalaisella ole edes heikkouksia. Monipuolinen hyökkääjä on harvinaisen älykäs ja taitava, mutta parhaiten hänet tunnetaan laukauksestaan, joka maailmanluokkaa. Laukaus lähtee kovaa ja tarkasti – monista yllättävistäkin kulmista.

Bedard on suuri lahjakkuus, mutta hyökkääjä on kehittänyt vahvuuksiaan harjoittelemalla lujaa. Pelaajaa on kuvailtu jo pienenä poikana jääkiekkonörtiksi, joka imee hyviä vaikutteita lajin parhailta. Kanadalainen pääsi harjoittelemaan NHL-pelaajien kanssa ensimmäisen kerran jo 12-vuotiaana. Vuotta myöhemmin kyseiset pelaajat olivat hämillään.

– Laitoin kesällä hänet pelaamaan NHL-pelaajien kanssa neljällä neljää vastaan. Hän oli epätodellinen. Hän pelasi NHL-pelaajien kanssa ja teki maaleja NHL-maalivahdeille, jotka olivat ällikällä löytyjä, Bedardia valmentanut Jon Calvano kommentoi The Athleticille.

Paljon on vettä virrannut koskessa tuon jälkeen, mutta puheet kanadalaisesta lupauksesta ovat vain kiihtyneet, sillä Bedard on alkanut tulemaan tutuksi myös eurooppalaiselle kiekkoyleisölle. Samalla kanadalainen on vain vankistanut asemiaan seuraavana NHL-ykkösvarauksena, jonka uskotaan rikkovan ennätyksiä myös maailman parhaassa kiekkosarjassa.

Tulevasta kesästä tuleekin mielenkiintoinen, sillä nyt NHL-varaustilaisuudessa on tarjolla sellainen jackpot, joka voi kääntää koko seuran suunnan.

Tietoja Connor Bedardista

Syntynyt 17.7.2005
Pohjois-Vancouverissa, Kanadassa
178 cm, 84 kg
Keskushyökkääjä
Käsityys: R
Regina Pats, WHL, 28 ottelua, 27+37=64
Kanada U20, MM-kisat, 5 ottelua, 8+13=21

Miikka Lahtinen
Twitter: @ladalahtinen