Colorado Avalanchen suomalaishyökkääjä Mikko Rantanen on joutunut isoihin saappaisiin NHL:ssä, kun Avsin kokoonpanosta on ollut sivussa useita pelaajia terveyshuolien takia – mainittakoon nimet Nathan MacKinnon ja Gabriel Landeskog sekä esimerkiksi Bowen Byram, Darren Helm, Josh Manson ja Evan Rodrigues.

Rantanen loistaa silti, vaikka ukot vaihtuvat ympärillä ja suomalaiseen kohdistuvat samalla isommat ja isommat odotukset. Äskettäin suomalainen niittasi kypärätempun St. Louis Bluesia vastaan uskomattomassa tilanteessa.

– Pelaaminen on hänelle nyt normaalia hankalampaa, kun vastustajat kiinnittävät katseensa häneen. He laittavat parhaat puolustavat pelaajansa Mikkoa vastaan, Avs-luotsi Jared Bednar muistutti NHL:n nettisivuilla.

– Hän ymmärtää tärkeytensä tässä tilanteessa. Kaikesta huolimatta hän löytää keinot maalintekoon niin viisikkopelissä kuin ylivoimalla.

Edellisessä viidessä matsissa Rantanen on summannut saldon 5+0, peliaika on pyörinyt 20.18:n ja 25.03:n välillä.