Miro Heiskasen nousu Dallas Starsin ykkösylivoimaan John Klingbergin lähdön myötä on nostanut suomalaispuolustajan tehopistelukemat uudelle tasolle – ja Heiskasen samalla mukaan keskusteluun NHL:n parhaalle puolustajalle jaettavan Norris-palkinnon voittajasta.

The Scoren asiantuntijaraati arvioi Heiskasen viidennelle sijalle sen listatessa tämän hetken todennäköisimpiä Norris-voittajia.

– Heiskanen ei kerää yhtä räikeitä pistemääriä listan muiden nimien kanssa. Itse asiassa ei edes samoja joidenkin listalta pois jätettyjen kanssa. Sen sijaan hän nousee mukaan Norris-kisaan puolustuspelillisten taitojensa vuoksi. Hän käyttää eliittitason luisteluaan, sijoittumistaan sekä aktiivista mailaansa vastustajan hyökkäysten pysäyttämisessä.

– Heiskanen ei ole myöskään laiska hyökkäyssuuntaan. Klingbergin lähdettyä on tehnyt hyvää työtä pyörittäessään Starsin ykkös-yv:tä, joka on NHL:n yhdeksänneksi tehokkainta, sivusto perustelee.

Ykkössijalle The Score nostaa New York Rangersin Adam Foxin. Taakse jäivät kakkoseksi yltänyt Rasmus Dahlin, Erik Karlsson sekä listan nelonen Cale Makar.

– On vaikeaa kuvitella Rangersiä ilman Foxia. Tätä kirjoitettaessa 17 peliin 21 tehopistettä. Miehen pistetilasto sekä syvän datan numerot ovat parempia kuin edellisen Norris-voiton aikaan 2021. Kun mukaan lasketaan sekä hyökkäys- että puolustuspään edistyneet tilastot, on Fox ollut koko sarjan paras yleispuolustaja tällä kaudella.

– Mikäli Fox voittaa uransa toisen Norris-pystin, tulee hänestä historian yhdeksäs puolustaja, joka on pokannut palkinnon kahdesti kolmen vuoden sisällä, sivusto muistuttaa.