Hallitsevan Stanley Cup -voittaja Colorado Avalanchen koneet yskivät NHL:ssä pahasti. Joukkue on hävinnyt nyt kolmesti putkeen, kun torstaiyönä Boston Bruins oli parempi maalein 4-0.

Bruinsin voittomaalista vastasi David Pastrnak ottelun toisen erän alkupuolella. Tshekki on iskenyt tällä kaudella 18 maalia, tämän vuoden saldo puolestaan on tasan 50 kihausta.

Tuo 50 maalia on eräänlainen tilastoihme taalaliigassa. Sportsnet Stars -niminen Twitter-tili tiesi kertoa, että Pastrnak on ensimmäinen Bruins-pelaaja sitten vuoden 1989 ja Cam Neelyn, joka on kyennyt NHL:ssä 50 häkkiin yhden vuoden aikana.

Sportsnet Stats

@SNstats
David Pastrnak

First #NHLBruins player to score 50 goals in a calendar year since Cam Neely (52 goals) in 1989

Ottelun, eli toisin sanoen Avsin suomalaiset selvisivät matsista selkäsaunaan nähden puhtain paperein. Mikko Rantanen ja Sampo Ranta välttivät kumpikin esimerkiksi tehotilaston miinukset, Artturi Lehkonen oli puolestaan sivussa loukkaantuneena.

Avs on omassa divisioonassaan vasta neljäntenä, mutta vaikeuksien keskellä on muistettava se, että joukkueen loukkaantumislista on tolkuttoman pitkä.

Lehkosen lisäksi sivussa ovat esimerkiksi hyökkääjät Gabriel LandeskogNathan MacKinnonValeri Nitshushkin ja Evan Rodrigues sekä pakistosta muun muassa Bowem ByramKurtis MacDermid ja Josh Manson.