NHL-seurat ovat olleet perinteisesti kitsaita maksamaan kovaa palkkaa maalivahdeille. Yleensä palkkatilastojen kärjessä komeilevat keskushyökkääjät.

Tällä kaudella onkin näyttänyt siltä, että kovapalkkaisimpiin maalivahteihin investoiminen on ollut iso virhe. NHL:n kymmenestä parhaiten palkatusta maalivahdista kahdeksan torjuntaprosentti on alle 90,0.

Pahin floppi on ollut parhaiten palkattu Florida Panthersin Sergei Bobrovski. Venäläisvahti nauttii 10 miljoonan dollarin vuosipalkkaa, ja hänen torjuntaprosenttinsa on kelvoton 88.

Ainoat onnistujat parhaiten palkituista maalivahdeista ovat Connor Hellebuyck (6,17 milj.) ja Andrei Vasilevski (9,5 milj.).

Bobrovskin lisäksi 90,0 torjuntaprosentin ovat alittaneet John Gibson (6,4 milj.), Jordan Binnington (6 milj.), Jacob Markström (6 milj.), Phillip Grubauer (5,9 milj.), Jonathan Quick (5,8 milj.), Igor Shesterkin (5,67 milj.) ja Elvis Merzlikins (5,4 milj.).