NHL-joukkue Philadelphia Flyersin luotsina toimiva John Tortorella tiedetään isosuisena persoonana, joka ei säästele sanoissaan. Tortorella jatkoi tutulla linjalla nytkin, kun hän kertoi NHL:n nettisivujen jutussa mielipiteen pelipäivän aamujäistä.

Tapa on vaikka kuinka vanha ja perinteinen. Pelipäivän aamujäillä on ollut tarkoitus avata paikkoja ja ottaa tuntumaa kumilätkään. Tortorellan mukaan ne ovat ajanhukkaa.

Flyersissa pelipäivän aamujäät ovat kuulemma vapaaehtoiset. Pakollisina ne on järjestetty tällä kaudella Tortorellan mukaan kerran tai kahdesti. Ohjelmassa ne ovat, vaikka luotsi näistä ei pidä – pelaajien näkökanta on toinen.

– Ne ovat ajanhukkaa, eivätkä ne auta joukkuetta voittamaan peliä – vaan päinvastoin. Niistä on haittaa peliin.

– Kyse ei ole niinkään fyysisestä puolesta, vaan siitä, että paita pitää pukea päälle kahdesti päivässä. Miksi niin pitäisi tehdä? Se alkaa kuluttaa pelaajaa tammi-helmikuussa. Kyse on henkisestä asiasta.

Pelipäivän aamujäät pysyvät siis Flyers-arjessa Tortorellan mielipiteestä huolimatta.

– Ne ovat silti huuhaata. Heistä tuntuu, että se kuuluu heidän rutiineihinsa. Pelaajat ovat lukinneet itsensä siihen ajattelutapaan, että aamujäät kuuluvat peliin valmistautumiseen.