NHL osoitti varhain Itsenäisyyspäivän aamuna jälleen yllätyksellisyytensä, kun Vancouver Canucks nousi 0-4-tappioasemasta mukaan peliin Montreal Canadiensia vastaan.

Canadiens karkasi jo avauserässä 0-4-vierasjohtoon, mikä näytti tappavan pelin alkuunsa. Kotijoukkue ei kuitenkaan suostunut tyrmäävästä alusta huolimatta heittämään pyyhettä kehään, vaan nousi Ilja Mikhejevin (2+0) johdolla tasoihin ja Jack Studnickan osumalla johtoon ennen kolmannen erän puoliväliä.

Myöskään Canadiens ei viidestä peräkkäisestä takaiskumaalista hermostunut, vaan aloitti kolmannen erän lopulla oman kirinsä ja nousi Christian Dvorakin ja Josh Andersonin maaleilla rinnalle ja ohi viimeisen viiden minuutin aikana.

Tämäkään ei vielä riittänyt, vaan Canucks tasoitti ilman maalivahtia 6-6:een vain reilu minuutti ennen kolmannen erän päätöstä.

Ottelun ratkaisu nähtiin lopulta heti jatkoajan ensihetkillä, kun Elias Pettersson (1+2) veivasi kiekon vain 13 sekunnin pelin jälkeen Habsin maaliin ja varmisti Canucksin ihmenousun päättymisen 7-6-voittoon.