Connor McDavid on tunnettu NHL-uransa alkumetreiltä asti sirkustempuistaan sekä nopeudestaan kaukalossa.

Hurjia pistemääriä kaudesta toiseen iskevä Edmonton Oilersin kapteeni on kuitenkin kasvanut varsinkin kuluvalla kaudella myös johtajana. Asian paljastavat NHL-toimittaja Dan Rosenille useat seuran palkkalistoilla toimivat ihmiset.

– Hänestä on tullut äänekkäämpi. Hän on nyt entistä itsevarmempi avaamaan suunsa silloin, kun jotain on sanottava. Hän on pukuhuoneen pulssilla, Oilers-puolustaja Darnell Nurse näkee.

Myös Oilersin toinen megatähti Leon Draisaitl on tehnyt saman huomion.

– Hän ei ole luonnostaan kaikkein äänekkäin kaveri. Hän näyttää esimerkkiä kaukalossa työmoraalillaan ja johtamalla joukkuettaan siellä, mutta viime aikoina hän on todella kehittynyt myös pukukoppipelaajana, Draisailt näkee.

Oilersin päävalmentaja Jay Woodcroft arvioi McDavidin kasvaneen viimein kapteenin rooliinsa.

– Tänä päivänä näen ihmisen, jota ajaa eteenpäin menestys joukkueena. Olen työskennellyt hänen kanssaan kahdeksan vuoden ajan, minkä aikana hän on kehittynyt paljon johtajana. Hän ei ainoastaan toimi esimerkkinä, vaan asettaa myös tietyn standardin pelikavereilleen. Tällä osa-alueella on tapahtunut valtavaa kasvua.

McDavidiä on verrattu viime vuosina usein Colorado Avalanchen Nathan MacKinnoniin, jonka tiedetään pitävän kovaa kuria oman joukkueensa pukukopissa. McDavid on imenyt oppia MacKinnonin johtamistavasta viimeistään tämän johdatettua Avalanchen mestaruuteen viime keväänä.

– Hän haluaa Oilersin ultimaattisena tavoitteena olevan Stanley Cupin voiton. Hän on valmis tekemään mitä tahansa sen eteen, Woodcroft vahvistaa.