Lähes kaikki joukkueet ovat pelanneet tällä kaudella jo vähintään 20 ottelua, mutta siitäkin huolimatta muutamat suomalaispelaajat ovat yhä kokonaan ilman tehopisteitä.

Yllättävin nimi tässä joukossa on Philadelphia Flyersissa isolla sopimuksella (5,1 miljoonaa dollaria/kausi) pelaava Rasmus Ristolainen. Puolustaja on esiintynyt 15 ottelussa tehoin 0+0, eikä hän ole mahtunut kaikissa otteluissa edes pelaavaan kokoonpanoon.

Ristolainen on tehokkaimmalla kaudellaan (2016-17) kerännyt peräti 45 tehopistettä. Tuohon aikaan puolustaja edusti vielä Buffalo Sabresia.

Muita tehopisteittä pelaavia suomalaisia ovat Markus Niemeläinen (15 ottelua), Joel Armia (10 ottelua), Sampo Ranta (4 ottelua), Ville Heinola (2 ottelua) ja Lassi Thomson (2 ottelua), joista osa pelaa pääosin AHL:n puolella.

Yllämainituista pelaajista myös Armian tehottomuus on ollut pienoinen yllätys. Toisaalta suomalainen on kärsinyt loukkaantumisista, eikä hän ole pelannut hyökkäävässä roolissa, joten nämä selittävät omalta osaltaan sitä, miksei pistetili ole vielä auennut.