Patrik Laineen alkukausi NHL:ssä on ollut äärimmäisen vaikea. Kahdeksan ottelua, neljä tehopistettä ja kaksi pitkää loukkaantumista. Samaan aikaan Columbus Blue Jackets on vaarassa ajautua koko NHL:n jumbojoukkueeksi.

Tasan neljä vuotta sitten Laine eli erilaisissa tunnelmissa. Hän paukutti uskomattomat viisi maalia St. Louis Bluesin verkkoon. Koko 2000-luvun aikana samaan on pystynyt vain neljä muuta pelaajaa.

Laineen viiden maalin ilta tarkoitti myös pientä ihmettä kaukalon ulkopuolella. Pastori Christopher Haleysta tuli miljonääri.

Haley oli osallistunut ruokakauppaketju Safeway Sobeysin arvontaan. Jos Jets-pelaaja tekee hattutempun, asiakkaiden kesken arvotaan 1000 dollarin lahjakortti. Neljällä maalilla summa on 100 000 dollaria ja viidellä miljoona dollaria.

Miljoonaa ei lätkäisty kerralla pastorin käteen. Haley saa vuosittain 20 vuoden ajan 50 000 dollarin maksun kauppaketjulta. Lisäksi hän sai palkinnot myös kolmesta ja neljästä maalista, eli 100 000 dollarin kertamaksun ja 1000 euron lahjakortin.