Carolina Hurricanesin Jesperi Kotkaniemellä on ollut viimeistelyn kanssa tukkoista pidemmän aikaa. Hän on iskenyt NHL-kauden 20 ottelussa vaisut tehot 1+2=3, edellisessä yhdeksässä pelissä ei ole syntynyt yhtään pinnaa. Viimeinen tehopiste näki päivänvalonsa kolmisen viikkoa sitten.

Canes-luotsi Rod Brind’Amour puhui pelaajan nykytilasta NHL:n nettisivuilla. Päävalmentaja ei varsinaisesti lytännyt suomalaista, vaikka vaikeaa on.

– Hänellä on selvästi hankala jakso, mutta tarvitsemme häneltä tehoja. Hän ei pelaa huonosti, mutta tehot ovat jääneet puuttumaan.

Neljän ottelun tappioputkessa räpeltävän Hurricanesin suomalaispelaaja operoi joukkueen edellisessä matsissa nelosketjussa Paul Stastnyn ja Derek Stepanin kanssa. Kotkaniemi on saanut saumansa myös Andrei Svetshnikovin ja Seth Jarvisin rinnalla.

– Jos saa tilaisuuden pelata tuollaisessa paikassa, pitää tehdä pisteitä, mutta jatkamme työtä hänen kanssaan. Tiedän, että hänellä on kaikki kyvyt onnistua. Hänen pitää ehkä ottaa yksi askel taaksepäin ja muuttaa hieman ajattelutapaa pelaamisensa suhteen, päävalmentaja jatkoi.

Canesin pelit jatkuvat jo perjantai-iltana poikkeuksellisesti kello 20 Suomen aikaa. Vastaan tulee Boston Bruins.