Ville Heinolan asetelma Winnipeg Jetsissä ei viime kausina ole liiemmin muuttunut. Vuoden 2019 ykköskierroksen varaus on ollut aivan NHL-paikan kynnyksellä, mutta ei ole kyennyt vakiinnuttamaan roolia kanadalaisjoukkueessa. Suomalaislupauksen agentti ei luonnollisesti ole tyytyväinen.

— Ville ei ansaitse taattua paikkaa NHL-kokoonpanossa, Allain Roy myöntää. Hän ansaitsee mahdollisuuden pelata jonkin verran otteluita näyttääkseen, että hän pystyy siihen. Ja se on kaikki, mitä pyydämme.

Roy ei puhu vielä treidipyynnöstä, mutta kaukana se ei varmasti ole. Agentti puhuu jo turhautumisesta.

— Jossain vaiheessa päätös täytyy tehdä, koska Heinolan arvo tulee laskemaan. Se tulee olemaan ongelma. En usko, että se laskee vielä tällä hetkellä, mutta turhautumista alkaa ehdottomasti olla ilmassa, ja se ei ole koskaan hyvä merkki.

Jetsissä haasteena on valtava puolustajien määrä. Edes Logan Stanleyn loukkaantuminen ei tuonut Heinolalle pelipaikkaa.

Aiemmin Heinolan tiellä oli nuoria pelaajia yleisestikin sorsinut Paul Maurice, mutta Rick Bowness ei ilmeisesti myöskään ole täysin vakuuttunut 21-vuotiaasta puolustajasta. Jets-luotsi on maininnut honkajokelaisen sijaan mediassa Kyle Capobiancon pakkina, jolle haluaisi antaa mahdollisuuden.

— Kuule, tämä poika osaa liikuttaa kiekkoa, hän kuskaa kiekkoa hienosti pää ylhäällä, ymmärrän kaiken tämän, Bowness sanoi Heinolasta medialle pohtiessaan valintojaan kauden alla. Mutta meidän täytyy saada selville, voimmeko voittaa tämän kaverin kanssa. Siihen tämä ratkeaa.

AHL:ssä Manitoba Moosen kapteeni Jimmy Oligny kertoi myös oman mielipiteensä asiasta huhtikuun lopulla. Hän ei uskonut näkevänsä Heinolaa enää farmissa, jos tämä saa reilun mahdollisuuden NHL:ssä.