Vaisusti kauden aloittanutta Toronto Maple Leafsiä läheltä seuraavat NHL-toimittajat lietsovat parhaillaan tuttua paniikkia joukkueensa ympärille.

Alkuviikosta mediaan levisi tieto siitä, että Stanley Cup -mestarivalmentaja Barry Trotz, 60, olisi ostanut asunnon Torontosta. Tämä yhdessä valmentajalegendan halun valmentaa ”Original Six” -joukkuetta kanssa on nostanut mediaan spekulaatioita New York Islandersista viime kauden jälkeen lähteneen konkarin mahdollisesta pestistä Leafsiin siinä tapauksessa, että seurajohto päätyisi antamaan potkut nykyiselle luotsille Sheldon Keefelle.

Nashville Predatorsissa pitkään Trotzin alaisuudessa pelannut Kimmo Timonen innostuu ajatuksesta täysin.

– Ei vitsi! Kaikkihan tietää, että se valmensi mua ja oli vähän kuin isähahmo ensimmäisinä vuosina. Oispa hieno nähdä Barry siellä. Sen verran hyvin tunnen Barryn, että se tykkää tällaisesta haasteesta ja nyt oikein mediamylläkkä siellä! Ai että, oispa hienoa nähdä Barry Toronton penkin takana, Timonen pyörittelee ajatusta tuoreessa Kimanttia-podcastin jaksossa.

Trotz on toiminut päävalmentajana ensimmäistä kertaa NHL-tasolla jo syksyllä 1997, jolloin mies tarttui laajennusjoukkue Predatorsin peräsimeen. Vuodet 2014-2018 mies valmensi Washington Capitalsia, jossa sai kunniaa jopa Aleksandr Ovetshkinin houkuttelemisesta mukaan puolustuspeliin.

Stanley Cup -mestaruuteen päättyneen Capitals-pestinsä jälkeen Trotz vaikutti neljän viimeisen kauden ajan Islandersin peräsimessä.