NHL:ssä 23 vuotta valmentanut ja kahdesti sarjan parhaaksi valmentajaksi valittu Barry Trotz ei ole ainakaan vielä valmis palaamaan takaisin valmennustehtäviin.

60-vuotias Stanley Cup -mestarivalmentaja sai lähtöpassit New York Islandersista viime kauden jälkeen. Paluu takaisin tositoimiin ei toiseksi eniten runkosarjaotteluja NHL:n historiassa valmentanutta legendaa kiinnosta, joskin mies jättää portin auki tietyille seuroille.

– Original Six -joukkueet… en ole koskaan valmentanut Original Six -joukkuetta, Trotz myöntää kiinnostuksen kohteensa Cam and Strick Podcastissa.

– Se voisi kiehtoa minua. Nämä joukkueet ovat aina kiehtoneet minut. Varsinkin kanadalaisissa joukkueissa olet aina mikroskoopin alla. Kuten myös New Yorkissa. Mielestäni on on oltava erityislaatuinen valmentaja tai pelaaja pystyäkseen toimimaan Kanadassa, koska paineet siellä ovat niin erilaisia, Trotz muistuttaa.

NHL:n alkuperäiseen kuusikkoon kuuluvat Montreal Canadiens, Toronto Maple Leafs, Boston Bruins, Chicago Blackhawks, Detroit Red Wings sekä New York Rangers. Näistä Bruins, Blackhawks ja Red Wings palkkasivat uudet valmentajat kesällä, joten ainakaan sieltä suunnalta tuskin löytyy Trotzille pestiä ainakaan lähiaikoina.

Trotz itse suunnittelee pitävänsä sapattivapaata valmentamisesta ainakin joulukuulle saakka.