NHL kausi starttaa jo tänä iltana Nashville Predatorsin ja San Jose Sharksin välisellä ottelulla. NHLSuomi ennakoi vielä pian alkavaa kautta listaamalla viisi suosikkia NHL:n maalipörssin voittoon.

5. David Pastrnak, Boston Bruins

David Pastrnak on voittanut maalipörssin jo kertaalleen, kun hän paukutti huimat 48 häkkiä kaudella 2019-20. Tshekkihyökkääjällä on liukas liike ja erinomainen laukaus, mutta tällä kaudella tutkapari Brad Marchandin puuttuminen saattaa hidastaa tahtia. Jos Pastrnak saa pelata ehjänä, on hän minimissään 40 maalin mies.

4. Steven Stamkos, Tampa Bay Lightning

Steven Stamkos on vaarallinen ylivoimalla ja tasakentällisin. Häneltä lähtee ranteelta tajuton veto kovastakin vauhdista, millä hän pystyy tasaiseen tahtiin yllättämään maalivahteja. Ylivoimalla Stamkos puolestaan pystyy lämärillään pyssyttämään kiekkoja maalinkattoon pienestäkin kulmasta. Hän on parhaalla kaudellaan iskenyt 60 maalia runkosarjassa.

3. Aleksandr Ovetshkin, Washington Capitals

Viime kaudella Aleksandr Ovetshkin näytti, että jalka ei iästä huolimatta vielä paina. Hän sivalsi 77 otteluun 50 maalia. Jos Ovetshkin on pysynyt yhtä nuorekkaana, tulee hän jälleen kamppailemaan maalipörssin voitosta. Uransa aikana Ovetshkin onkin vienyt maalipörssin jo yhdeksän kertaa.

2. Leon Draisaitl, Edmonton Oilers

Leon Draisaitl ei ole toistaiseksi maalipörssiä pystynyt voittamaan, mutta tämä kausi saattaa olla ensimmäinen kerta. Saksalaishyökkääjän puolesta puhuu moni seikka. Hänellä on luontaisesti kaikki työkalut koviin maalimääriin, mutta sen lisäksi hän pääsee pelaamaan ylivoimaa Connor McDavidin rinnalla. Tarjoilu on kohdillaan. Viime kaudella Draisaitl iski 55 häkkiä.

1. Auston Matthews, Toronto Maple Leafs

Viime kauden maalipörssin voittaja Auston Matthews on luonnollisesti ylivoimainen ennakkosuosikki maalikunkuksi myös tulevalle kaudelle. Hän tykitti runkosarjassa uskomattomat 60 maalia. Verkko heilui niin tasakentällisin kuin ylivoimalla. Matthewsin vahvuus on pienestä tilasta lähtevä yllättävä ja tulinen veto. Hänen maalintekonsa ei elä pelkästään ylivoiman onetimerista niin kuin esimerkiksi Patrik Laineen tai Ovetshkinin,