Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen avasi Kimanttia-podcastin uuden tuotantokauden avausjakson vieraana syitä sille, miksi NHL:n kesän vapaiden markkinoiden kuumin hyökkääjänimi Johnny Gaudreau päätyi lopulta Ohioon.

Kekäläinen nostaa esiin muutaman syyn sille, miksi huikeana syöttelijänä tunnettu taituri valitsi perheineen juuri Columbuksen.

– Kiva että oltiin kerrankin toisella puolella (siirtomarkkinoilla). Tämä kaveri oli tehnyt kotityönsä ja halusi tulla Columbukseen. Kaupunki sopii hänen kohta lisääntyvälle nuorelle perheelleen. Lisäksi meillä on kehittyvä joukkue sekä pelaajia, joiden kanssa hän haluaa pelata. Meillä on esimerkkejä runkopelaajista, jotka haluaa pelata täällä ja ovat tehneet pitkiä jatkosopimuksia. Esimerkiksi Zach Werenski ja Patrik Laine viimeisimpänä, Kekäläinen avaa.

Kekäläinen muistuttaa, että Gaudreaun kaupan myötä seura joutui luopumaan rakastetusta hyökkääjä Oliver Björkstrandista.

– Me jouduttiin tekemään kivulias ratkaisu ja kauppaamaan Björkstrand, joka oli todella hyvä pelaaja. Jos me saadaan Gaudreaun tasoinen pelaaja, niin meidän on pakko luopua toisesta hyvästä pelaajasta. Tässä liigassa on hyvin vähän pelaajia, jotka pystyy tekemään sellaisen eron joukkueeseen, kun Gaudreau pystyy kaikilla pelin osa-alueilla, Kekäläinen muistuttaa ja korostaa Gaudreaun nuorille pelaajille päivittäisessä tekemisessä antamasta esimerkistä.

Kuuntele Kekäläisen vierailu kokonaisuudessaan täältä.