Jesse Puljujärven taival Edmonton Oilersissa on tulossa päätökseen, uskoo The Athletic -sivuston Oilersin sisäpiiritoimittaja Daniel Nugent-Bowman.

Nugent-Bowmanin mukaan Puljujärven kohtalon sinetöi hyökkääjälupaus Dylan Hollowayn nopea nousu potentiaaliseksi kärkiketjun pelaajaksi.

21-vuotias Holloway tykitti tiistaina hattutempun harjoitusottelussa Vancouver Canucksin AHL-pitoista joukkuetta vastaan. Kanadalaishyökkääjä pelasi ottelussa megatähti Leon Draisaitlin johtaman kakkosketjun oikeassa laidassa, jossa myös Puljujärvi on pelannut koko harjoituskautensa.

– Hollowayn esitykset tietävät lähes varmuudella Jesse Puljujärven ajan päättymistä Oilersissa – oli se sitten ensi viikolla tai ensi vuonna, Nugent-Bowman kirjoittaa.

– On väistämätöntä, että Puljujärven päivät ovat luettuja Oilersissa. Kysymys on enemmänkin milloin kauppaaminen tapahtuu, kuin tapahtuuko se – ensi kaudella Puljujärvi on kuitenkin toisessa osoitteessa, toimittaja jatkoi.

Puljujärvi on yksivuotisella ja kolmen miljoonan dollarin arvoisella sopimuksellaan Oilersin selkein vaihtokaupan kohde. Oilers ei pysty lähtemään alkavaan kauteen täydellä kokoonpanolla (23 pelaajaa), ellei jotain nykyisistä pelaajaa kaupata pois.

– Puljujärven kauppaaminen olisi palkkakaton kannalta elintärkeää Oilersille. Ilman vaihtokauppaa Oilers joutuisi lähtemään kauteen 21-miehisellä kokoonpanolla ja lähettämään muutaman pelaajan siirtolistalle. Ottamalla Hollowayn mukaan rosteriin ja vaihtamalla Puljujärvi varausvuoroihin, Oilers saisi kolme miljoonaa dollaria lisätilaa palkkakattoon ja he saisivat täyden 23-miehisen kokoonpanon, Nugent-Bowman perustelee.