Florida Panthers ylsi NHL:ssä viime kaudella pudotuspelien toiselle kierrokselle asti, mutta kahdeksan siitä pidemmälle tie ei vienyt.

Seinä nousi pystyyn, kun Tampa Bay Lightning tuhosi pantteripaidat voitoin 4-0. Florida lähti pudotuspeleihin koko runkosarjan parhaana joukkueena. Runkosarjan voitto irtosi 122 pisteellä.

Joukkueen kippari Aleksander Barkov muisteli karua pettymystä NHL:n nettisivuilla.

– Tappio oli niin karu, että pettymyksen käsitteleminen kesti normaalia pidempään. Kun palasin kesällä Suomeen, olin erittäin motivoitunut harjoittelemaan hyvin. Uskon, että tällä joukkueella on hyvä mahdollisuus edetä tulevalla kaudella yhä pidemmälle pudotuspeleissä.

Nyt Panthers haluaa jatkaa siitä, mihin se viime kaudella jäi.

– Aloitimme runkosarjan hyvin, ja joukkueen peli parani kevättä kohden. Meillä on paljon uusia pelaajia ja valmentajia, joten alkukaudesta pelikirja voi olla vielä hiukan keskeneräinen. Tällä hetkellä kaikki näyttää hyvältä ja odotamme innolla kauden ensimmäistä ottelua.