Slovakialaisen hyökkääjälupaus Juraj Slafkovskyn viime kausi oli nappisuoritus kaikilta osin.

Liigassa hän iski TPS:lle 49 pelissä 17 pistettä (7+10) ja kauden päätteeksi pelaaja pääsi juhlimaan hopeaa.

Talven olympiakisat olivat nekin menestys, kun hyökkääjä painoi seitsemään peliin seitsemän maalia voittaen Pekingin turnauksen maali- ja pistepörssin sekä olympiapronssia. Tampereen ja Helsingin MM-jäillä kahdeksassa pelissä syntyi yhdeksän (3+6) pistettä.

Kausi huipentui kesällä NHL:n varaustilaisuuteen, jossa Montreal Canadiens varasi pelaajan ykkösenä.

Slovakian maajoukkueen päävalmentaja Craig Ramsay puhui siitä seikasta, mitä ehkä mainitut tilastotkin puoltavat. Slafkovsky oli parempi maajoukkueessa kuin TPS:ssä – vaikka ei hän Turussakaan missään nimessä huono ollut.

– Juraj pelasi paremmin kansainvälisillä näyttämöillä kuin Liigassa, ja selitys tähän on melko yksinkertainen. Annoin hänen pelata, annoin hänen ilmaista itseään, legendaluotsi sanoi Journal de Montrealin haastattelussa.

– Halusin hänen pysyvän aggressiivisena, luistelevan ja olevan hyvä karvaamisessa – ja hän piti siitä. Suomessa häntä käskettiin pelaamaan trapia, pudottamaan ja katkomaan syöttöjä vastahyökkäyksien käynnistämiseen

– Hän on parempi, kun hänelle ”antaa tilaa”. Ja hän vastaa huutoon tekemällä kovasti töitä.

Slafkovsky tekee tulevalla kaudella töitä Habsin päävalmentaja Martin St. Louisin kanssa.

– Juraj tekee virheitä, mutta hän ja ”Marty” korjaavat ne yhteistuumin. St. Louis ei yritä kahlita häntä, Ramsay tiesi kertoa.

– Valmentajan tulee elää virheiden kanssa ja tehdä töitä niiden korjaamiseksi. En koskaan huutanut Juraj’lle penkin takaa. Annoin palautteen virheestä lempeyden ja positiivisuuden kautta.