NHL on verottanut Liigan hopeajoukkue TPS:n kokoonpanoa kovalla kädellä kesän ja syksyn aikana.

Aiemmin seuran jättivät mm. NHL:n tuore ykkösvaraus Juraj Slafkovsky, puolustaja Eemil Viro sekä ykkösketjun tähdet Markus Nurmi ja Juuso Pärssinen. Seuraavaksi lähtövuorossa saattaa olla ketjun kolmas lenkki Mikael Pyyhtiä, joka lentää Pohjois-Amerikkaan Columbus Blue Jacketsin harjoitusleirille.

– Lähden maanantaina TPS:n CHL-reissun jälkeen Columbuksen harjoitusleirille. Ei ole reissun pituudesta mitään tietoa. Se on vain sanottu, että maanantaina on lähtö, Pyyhtiä kommentoi Iltalehdelle.

– En osaa yhtään sanoa, että missä tällä kaudella pelaan. Annan siellä leirillä kaikkeni. Jos se ei riitä, sitten tulen vuodeksi takaisin Tepsiin. Tavoite on jäädä sinne, Pyyhtiä jatkaa.

Columbus Blue Jackets varasi Pyyhtiän vuoden 2020 varaustilaisuuden 4. kierroksella. 20-vuotiaan superlupauksen viime kausi Liigassa oli onnistunut hyökkääjän iskettyä 56 runkosarjapelissä tehot 21+14=35. Pudotuspeleissä tahti kiihtyi entisestään Pyyhtiän kiskaistua 18 peliin upeat tehot 8+5=13.