Supertähti Nathan MacKinnonin tavoitteena on nousta ensi kauden jälkeen NHL:n parhaiten palkatuksi pelaajaksi, paljastaa Colorado Avalanchen sisäpiiritoimittaja Adrian Dater.

Dater paljastaa, että jo vuosikaudet rutkasti alihintaisella, 6,3 miljoonan dollarin vuosipalkalla pelannut kanadalaissentteri hakee vääryydelle hyvitystä seuraavan sopimuksensa myötä. Toimittaja kertoo MacKinnonin hakevan jopa yli 13 miljoonan dollarin vuosipalkkaa, mikä nostaisi tähden NHL:n parhaiten palkatuksi pelaajaksi ohi 12,5 miljoonaa taalaa kaudessa tienaavan Connor McDavidin.

26-vuotiaan kesän 2013 ykkösvarauksen vaatimuksille on kieltämättä katetta. MacKinnon on pelannut viisi viimeistä runkosarjaa selvästi yli piste per peli -tahdissa. Mestaruusjuhliin päättyneen viime kauden runkosarjassa MacKinnon pelasi 65 ottelua tehoin 32+56=88. Pudotuspelien saldo näytti 20 ottelussa lukemaa 13+11=24.