NHL:ään kesällä varatun Petteri Nurmen nimi on tullut jääkiekkoväelle tutummaksi ja tutummaksi viime kauden ja päättyvän kesän aikana.

20-vuotias puolustaja pelasi viime kaudella kotimaista jääkiekkoliigaa hämeenlinnalaisessa HPK:ssa 58 runkosarjaottelun ja kahden pudotuspelimatsin verran. Pisteitä kertyi yhteensä mallia 1+3.

Lisäksi hän nousi alle 20-vuotiaiden maajoukkueeseen, kesällä pelaaja varattiin NHL:ään Montreal Canadiensin toimesta seitsemännellä kierroksella 194. numerolla.

EPS-kasvatti kertoi NHL:n nettisivujen jutussa siitä, minkälainen pelaaja hän on, ja ketä hän haluaisi joskus muistuttaa.

– Tykkään pelata kiekolla, mutta siinä on vielä kehitettävää, varsinkin, kun pelataan miesten pelejä. Miesten sarjassa haaste on aina isompi ja pelaaminen vaatii enemmän. Se on se osa-alue, missä pitää kehittyä.

Nurmi on katsellut Dallas Starsin maailmanmestaripakki Miro Heiskasta.

– Jonain päivänä haluaisin olla hänen kaltaisensa NHL-pelaaja. Luistelu ei ole yhtä hyvää kuin hänellä, mutta pelissäni on joitakin samanlaisia piirteitä, kuten rauhallisuus ja tasaisuus.