NHL:ssä on nähty kesän aikana runsaasti isoja pelaajakauppoja ja uusia sopimuksia. Joukkueiden välinen voimasuhteiden tasapaino on muuttunut selvästi viime kaudesta.

The Athletic teki listauksen, jossa nostetaan esiin vahvistuneet sekä heikentyneet joukkueet. Listauksessa on käytetty edistyneitä tilastoja ja analytiikkaa. Malli ennustaa, mitkä joukkueet ovat hankkineet lisää voittoja ja mitkä joukkueet menettäneet niitä.

Eniten kesän aikana vahvistunut seura on Detroit Red Wings. Seuraan onkin virrannut runsaasti uusia pelaajia: Ville Husso, Olli Määttä, David Perron sekä Andrew Copp. The Athleticin laskelmien mukaan Detroit on hankkinut kuusi voittoa lisää.

Kakkonen on Seattle Kraken. Seura vahvisti kesällä hyökkäystään Andre Burakovskylla ja Oliver Björkstrandilla. Näin joukkue hankki itselleen 4,1 voittoa lisää. Jaetulla kakkossijalla ovat Seattlen lisäksi Washington Capitals ja New Jersey Devils.

Eniten heikentynyt seura on Florida Panthers. Joukkue menetti kesällä Jonathan Huberdeaun sekä MacKenzie Weegarin.