NHL:n siirtohuhut jylläävät vielä elokuussakin kuumina.

Varsinkin Chicago Blackhawksin tähtikaksikko Jonathan Toews-Patrick Kane on pyörinyt koko kesän siirtospekulaatioissa. Varsinkin Toewsin tuoreet kommentit nostivat esiin huhut kolme Stanley Cupia Blackhawksissa voittaneen kapteenin lähtöhaluista (lue lisää täältä).

Colorado Avalanchen sisäpiiritoimittaja Adrian Daterin mukaan hallitseva mestari Avalanche mahdollisesti iskenyt silmänsä Toewsiin. Kanadalaiskonkari korvaisi seuran kakkossentterinä Nazem Kadrin, jonka lähtö seurasta vaikuttaa päivä päivältä varmemmalta. Kadria on viety huhuissa ennen kaikkea New York Islandersiin.

– Toews ei vaikuta innostuneelta olemaan osa Blackhawksin uudelleenrakennusta. Hänellä on sopimuksessaan täysi siirtopykälä, joten Chicago ei voi kaupata pelaajaa ilman tämän täyttä suostumusta. Olisiko Toews kuitenkin valmis luopumaan siirtopykälästä päästäkseen hallitsevan Stanley Cup -voittajan riveihin kakkossentterin roolissa? Dater pyörittelee.

Toews tienaa tulevasta – ja nykysopimuksensa viimeisestä – kaudesta 10,5 miljoonaa dollaria. Blackhawksin olisikin otettava iso osa kapteeninsa palkasta kontolleen treidin mahdollistamiseksi.

– Chicagon olisi otettava maksettavakseen puolet Toewsin palkasta saadakseen sopimuksen mahtumaan Avalanchen palkkakattoon. Avalanche voisi myös luopua 1-2 pelaajasta kaupan yhteydessä tehdäkseen tilaa Toewsille. Seura saisi Toewsista todellisen voittajan, joka pystyy yhä pelaamaan tärkeässä roolissa, Dater näkee.

34-vuotiaan Toewsin viime kausi oli tehojen valossa miehen uran heikoin. Loistavana aloittajana tunnettu ”Kapteeni Totinen” pelasi runkosarjassa 71 ottelua tehoin 12+25=37.