Suomalaispuolustaja Sami Niku jättää Pohjois-Amerikan kaukalot taakseen ja tekee paluun Liiga-jäille. JYP tiedottaa tehneensä yksivuotisen sopimuksen Nikun kanssa. Niku on JYPin oma kasvatti.

25-vuotias Niku vietti Pohjois-Amerikassa viimeiset viisi kautta. Hän edusti Winnipeg Jetsiä ja Montreal Canadiensia, joiden riveissä mies pelasi kaikkiaan 67 NHL-ottelua tehopistein 2+14. AHL:n puolella hän kirjasi 150 runkosarjaotteluun pisteet 24+69=93 sekä 24 pudotuspeliin tehot 1+13.

Menneellä kaudella Niku pelasi Canadiensissa 13 NHL-ottelua pistein 0+6. AHL:ssä hän tehtaili Laval Rocketin riveissä 36 runkosarjaotteluun pisteet 2+11 ja 15 pudotuspeliin tehot 0+11.

– Meille aukesi mahdollisuus kiinnittää kansainvälisen tason puolustaja, joka on vielä seuran oma kasvatti. AHL:n pudotuspelit olivat osoitus siitä, että Sami on erittäin luotettava pelaaja molempiin suuntiin. Hyvät pelaajat pystyvät olemaan myös taktisesti luovia ja Samille pelaaminen on aina ollut vahvuus. Aina pelataan peliä, mitä peli vaatii ja huippuyksilöt erikoisosaamisellaan ratkovat peliä. Siinäkin mielessä hän on meille tärkeä pelaaja, JYPin urheilujohtaja Mikko Viitanen kommentoi seuran tiedotteessa.

JYP Jyväskylä

@JYPJyvaskyla
Se on totta - Sami Niku palaa kotiin! 🌪🏒

Viisi edellistä kautta Pohjois-Amerikassa pelannut Niku palaa JYPiin yksivuotisella sopimuksella.
Sami Nikun kummiyrityksenä kaudella 2022-2023 toimii Finse.

Lue lisää 👉🏻 jypliiga.fi

#JYPliiga #meollaanJYP #Liiga