NHL-vahti Kaapo Kähkönen, 25, on aiempaan verrattuna erilaisessa tilanteessa, kun pelaaja voi nousta San Jose Sharksin ykkösmolariksi.

Vahdin suurin kausikohtainen ottelumäärä on 36 ottelua viime kaudelta Minnesota Wildin ja Sharksin väreistä.

Haipaitojen maalivahtitrion muodostanevat ensi kaudella Kähkönen, James Reimer ja Adin Hill. Nyt suomalaisen silmissä voisi siintää ykkösvahdin paikka.

– En ole ehtinyt jutella seurajohdon kanssa, mutta käymäni keskustelut viime kauden jälkeen vaikuttivat siltä, että kaikki olivat luottavaisia minun suhteeni. Luotan myös itse siihen, että pystyn olemaan ykkösmaalivahti. Se on suurin tavoitteeni ensi kaudelle, pelaaja sanoi NHL:n nettisivujen jutussa.

Kähkönen on työskennelyt Sharksin maalivahtivalmentaja Jevgeni Nabokovin kanssa.

– On muutamia yksityiskohtia, joita katselimme videolta. Siirtoni jälkeen hän tuli puhumaan ja sanoi haluavansa, että kokeilisin tehdä tiettyjä juttuja vähän eri tavalla. Aloimme tehdä hommia niiden suhteen heti ja hyödyin niistä jo loppukaudesta. Pieniä asioita, joiden työstäminen ja tekeminen jatkuvasti auttaa pääsemään seuraavalle tasolle.