Kesän 2022 varaustilaisuuden ensimmäinen varattu suomalaispelaaja oli Joakim Kemell. Nashville Predators nappasi hänet numerolla 17.

18-vuotiaan superlahjakkuuden ennustettiin lähes kaikkien ennakkoarvioiden mukaan varattavan kymmenen ensimmäisen pelaajan joukossa. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan hän jäi Predatorsin saataville vuorolle 17. Tämä yllätti myöskin seuran GM David Poilen.

– En voinut uskoa, että pelaaja oli yhä saatavilla. Arvioimme hänet 10 parhaan joukkoon ja se, että saimme hänet numerolla 17, on mielestäni erittäin hienoa. Emme olisi uskoneet, että hän olisi edelleen tarjolla, joten tämä oli pieni yllätys meille. Ehkä tämä oli myöskin hyvä alku ensi kaudelle, Poile kommentoi Nashville Post -lehdelle.

Kemell valittiin viime kaudella vuoden tulokkaaksi Liigassa. Hän tehtaili JYPin paidassa 39 otteluun tehopisteet 15+8=23. Nuorukainen oli mukana myös alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa, joissa hän viimeisteli viiteen peliin tehot 6+2.

– Hän on lahjakas hyökkäävä pelaaja, joka voi voittaa sinut monilla eri tavoilla. Hän on erittäin vahva jaloistaan, hän osaa pelata liikkeessä, ja hänellä on erinomainen laukaus. Hän voi tehdä maalin monella eri tavalla. Hänellä on paljon potentiaalia tehdä kovaa tulosta NHL:ssä, seuran vara-GM Jeff Kealty puolestaan kehui.