Colorado Avalanchen monivuotinen projekti tuotti viimein tulosta. GM Joe Sakic oli vuosien ajan koonnut mestaruusjoukkuetta, mutta viimein kuadella 2021-22 ryhmä onnistui lunastamaan kovat odotukset.

Ensi kaudeksi mestaruusjoukkue on kuitenkin hajoamassa. Coloradolla ei ole samaan aikaan varaa sorvata jatkopahveja kaikkien vapaiden agenttien kanssa ja varata rahaa nuorempien pelaajien palkankorotuksiin.

Hyökkääjistä todennäköisimmin lähdössä ovat Nazem Kadri ja Andre Burakovsky. Kadri pelasi aivan huikean kauden, eikä Coloradolla ole varaa käyttää kakkossentteriinsä sellaisia rahoja, joita Kadri tulee vapailta markkinoilta saamaan. Burakovsky ei puolestaan ollut ikinä oleellinen osa Coloradon joukkuetta, vaikka hän iskikin kaudesta toiseen vahvoja tehoja. Vapailta markkinoilta hän saa paremmat rahat.

Hyökkäyksestä myös Valeri Nitshushkinin, Darren Helmin ja Andrew Coglianon sopimukset ovat päättymässä. Nitshushkinille Colorado haluaa varmasti jatkosopimuksen, ja venäläishyökkääjä on viihtynyt joukkueessa erinomaisesti, joten lähtöhaluja tuskin on. Coglianon ja Helmin kohdalla kyse on enemmän siitä, haluaako Colorado tehdä sopimukset vai ei.

Puolustuksessa kolmen pelaajan sopimukset ovat päättymässä: Jack Johnsonin, Josh Mansonin ja Ryan Murrayn. Murray on takuulla lähdössä. Loukkaantumisherkkä peruspakki oli ison osan kaudesta sivussa, ja hänen koko NHL-uransa on vaakalaudalla. Manson oli erinomainen syvyyspakki, mutta hän saattaa hinnoitella itsensä ulos jatkosopimuksesta. Johnsonille Colorado puolestaan löytää todennäköisesti paremman korvaajan markkinoilta tai omasta systeemistään.

Maalivahtiosastolla Darcy Kuemperin sopimus on päättymässä. Hän pelasi todella ailahtelevan kauden, eikä päävalmentaja Jared Bednar ollut tyytyväinen maalivahtinsa suoritukseen finaalisarjassa. Colorado varmasti yrittää etsiä parempaa miestä tilalle, mutta jos sellaista ei löydy, Kuemper saa todennäköisesti jatkosopimuksen.