NHL:n seuraavan suomalaissukupolven suurimpiin lupauksiin kuuluva Joakim Kemell ylsi huippusijoille mediajätti TSN:n Craig Buttonin tuoreella listalla pelaajista, jotka varataan ensimmäisinä kesän NHL-varaustilaisuudessa.

TSN:n listan ykköseksi Button nostaa odotetusti kanadalaisen Shane Wrightin, jota on pidetty jo pitkään varaustilaisuuden selvänä ykkösvalintana. Kakkoseksi asiantuntijan papereissa nousee Slovakian kultakimpale, TPS:ää kuluneella kaudella edustanut Juraj Slafkovsky.

Kemell löytyy yllättäen jo listan sijalta 3.

– Kun katson häntä ja hänen taitojaan, pidän häntä dynaamisena. Hänellä on nopea pää ja nopeat kädet. Hän voi iskeä maaleja monin eri tavoin, Button ylistää.

Kemell on yllättäen ainoa Buttonin listan mukaan ensimmäisellä kierroksella varattava suomalaispelaaja. Vielä pari vuotta sitten jopa ykkösvaraukseksi povattu Brad Lambert löytyy asiantuntijan papereista vasta toisen kierroksen puolelta – sijalta 42!

Voit katsoa Buttonin top 96 -listauksen kokonaisuudessaan täältä.