NHL:n niin kutsuttuihin ”suomalaisjoukkueisiin” lukeutuvan Dallas Starsin uusi päävalmentaja on selvillä, kertovat useat sisäpiirilähteet.

Sportsnetin arvostettu Elliotte Friedman kertoo Starsin uuden luotsin olevan Vegas Golden Knightsista potkut saanut konkariluotsi Peter DeBoer, joka on toiminut NHL:ssä Vegasin lisäksi San Jose Sharksin, New Jersey Devilsin ja Florida Panthersin päävalmentajana.

Pitkän linjan NHL-sisäpiiritoimittaja Pierre LeBrun puolestaan kertoo 54-vuotiaan DeBoerin olevan lähellä Stars-pestiä, joskaan asia ei olisi vielä 100-prosenttisen varmaa.

DeBoer sai potkut Vegasista kauden päätteeksi joukkueen jäätyä yllättäen pudotuspelien ulkopuolelle ensimmäistä kertaa seuran historiassa. Mies nousi kohuotsikoihin tämän yritettyä peluuttaa loukkaantunutta ykkösvahti Robin Lehneriä vastoin tämän omaa tahtoa.

Starsin päävalmentajana toimi yhä kesken olevalla NHL-kaudella Rick Bowness. Roope Hintzin, Miro Heiskasen, Esa Lindellin, Joel Kivirannan ja Jani Hakanpään edustama joukkue putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Calgary Flamesin käsittelyssä jatkosta niukasti voitoin 3-4.