NY Rangersin osalta päättynyt kiekkokausi oli joukkueen kesän 2019 ykköskierroksen kakkosvaraus Kaapo Kakolle NHL-uran paras – vaikka esimerkiksi runkosarjan piste-ennätys ei mennyt uusiksi, ja ottelumäärä jäi pieneksi.

21-vuotias turkulainen ei kyennyt ensimmäisen kauden pisteisiin (10+13=23) runkosarjassa, mutta toisaalta koko kauden saldo oli juuri tuo 23 pinnaa.

Runkosarjan 43 ottelua toivat tehot 7+11=18, 19 pudotuspeliottelun saldo oli 2+3=5. Muutosta oli havaittavissa muuallakin: Ensimmäisen kauden 2019-20 plusmiinussaldo jäi peräti 23 astetta pakkaselle, nyt tuo tilasto oli runkosarjassa +9 ja pudotuspeleissäkin +1.

Kakolla klikkasi Filip Chytilin ja Alexis Lafrenieren kanssa hyvin yhteen. Pelaaja summasi kautta NHL:n nettisivuilla.

– Kenttämme pelasi erittäin hyvin, vaikka emme pelanneet isoja minuutteja. Saimme paljon aikaan, pienessä ajassa.

Runkosarjassa tuli vastuuta koko NHL-ura kausikohtaisesti huomioiden vähiten, 43 pelin verran. Kakko antoi kovan arvion pudotuspeleistä:

– Pelasin pudotuspeleissä omasta mielestäni urani parasta jääkiekkoa. Runkosarjassa en ollut tarpeeksi hyvä ennen loukkaantumista, ja siitä toipuminen kesti tuskallisen kauan. Menetin muutaman kuukauden kaudesta, ja pelikunnon löytäminen vei jälleen oman aikansa.

Kausi päättyi erikoisella tavalla pudotuspelien kolmannelle kierrokselle. Pelaaja penkitettiin Tampa Bay Lightningia vastaan.

– En ollut ennen kokenut tätä, joten siinä mielessä tämä oli uusi kokemus.