Boston Bruins joutuu tulemaan arviolta jopa puolet ensi kauden runkosarjasta toimeen ilman ykköspuolustajaansa Charlie McAvoyta.

Viime syksynä jättimäisen kahdeksan vuoden ja 76 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen sorvannut McAvoy joutuu olkapääleikkaukseen, joka pitää 24-vuotiaan supertähden sivussa tositoimista arviolta joulukuulle saakka.

Menetys on Bruinsille massiivinen, sillä päättyneellä kaudella 78 runkosarjapelissä 58 pistettä takonut McAvoy on lähes 25 minuutin jääajallaan joukkueensa peliaikakuningas.

Bruins joutuu ensi kauteen muutenkin siipirikkoisena. Muista puolustajista Matt Grzelcyk on sivussa olkapääoperaation vuoksi seuraavat viisi kuukautta. Nilkkavammainen Mike Reilly pääsee tositoimiin kolmen kuukauden kuluttua. Tähtihyökkääjä Brad Marchand kävi jo aiemmin lonkkaleikkauksessa, joka pitää miehen sivussa arviolta puolen vuoden ajan.