New York Rangers lähtee selvänä altavastaajana NHL:n itäisen konferenssin finaalisarjaan kolmatta peräkkäistä mestaruutta hakevaa Tampa Bay Lightningia vastaan.

Rangersin edellisen mestaruuden (1994) arkkitehtina toiminut Mark Messier nostaa esiin muutaman yksityiskohdan, joilla nuoren Rangersin on lyötävä tähtiä vilisevä ja voittamaan tottunut Lightning.

– Puhumme erittäin nuoresta joukkueesta, joka kohtaa nipun, jossa on maalivahti, jollaista he eivät ole kohdanneet vielä näissä pudotuspeleissä. Toisaalta, Rangersillä on maalivahti, joka voi lyödä Andrei Vasilevskin, mikä on hyvä uutinen, Messier viittaa loistokauden pelanneeseen Igor Shestjorkiniin.

– Mielestäni Rangersin on oltava aiempaa huomattavasti parempi varsinkin oman maalin edustalla, sillä Tampalta löytyy käsittämätön määrä taitavia pelaajia, jotka hyödyntävät oman alueen virheet armotta. Jos Rangers pystyy pitämään Tampan laukaukset minimissä, Shestjorkin voi kannatella joukkuetta. Erikoistilannepelaamisen vaikutus tämän kevään pudotuspeleissä on valtava, takavuosien Rangers-kippari näkee.

Lightningin ja Rangersin välinen idän finaalisarja käynnistyy torstain vastaisena yönä kello 3 Suomen aikaa. Ottelu on katsottavissa Viaplayn ja V Sportin kanavilta suomeksi selostettuna.