Carolina Hurricanes ja New York Rangers ratkaisevat NHL:n itäisen konferenssin toisen finaalipaikan kohtalon tiistain vastaisena yönä Suomen aikaa pelattavassa toisen kierroksen ottelusarjan seitsemännessä pelissä.

Hurricanesin pudotuspelitilasto tältä keväältä on suorastaan uskomaton, niin hyvässä kuin pahassakin. Sebastian Aho, Teuvo Teräväisen ja Antti Raannan edustamat hurrikaanipaidat ovat voittaneet kaikki kevään seitsemän kotiotteluaan ja hävinneet vastavuoroisesti kaikki kuusi vieraspeliään. Pudotuspelien avaaminen kuudella peräkkäisellä vierastappiolla on jo yksistään NHL:n ennätys.

Lisää ihmetyksen aihetta tuovat joukkueen koti- ja vierasotteluiden tilastot. Hurricanes on tulittanut kotonaan keskimäärin 3,57 maalia ottelussa, kun vastaava lukema vierasjäällä on vain 1,57. Päästetyissä maaleissa ero on vieläkin selvempi: 1,14 ja 4,33. Carolinan ylivoimatehokkuus kotona on 19,2%, vieraissa vain 4,2%. Alivoimapelin koti-vieras-suhde asettuu muotoon 89,5% ja 68,9!

Hurricanesi romahtanutta vieraspelaamista on vaikea selittää edes runkosarjassa, jossa joukkue oli 25 voitollaan sarjan paras vierasjoukkue.

Kovan kotivireen on syytä jatkua tiistain vastaisena yönä, muuten haaveet Tampa Bay Lightningin haastamisesta konferenssifinaalista voidaan unohtaa. Hurricanesin ja Rangersin välinen Game Seven pelataan tiistaiaamuna kello 3 alkaen.