The Athletic -sivusto on tehnyt listauksen valmentajista, jotka voisivat hypätä Dallas Starsin ruoriin ensi kaudella. Stars erotti viime viikolla päävalmentajansa Rick Bownessin.

Suomalaisittain The Athleticin listauksesta silmiin pistää Jukka Jalosen nimi. Leijonien päävalmentajaa pidetään ”kiintoisana” vaihtoehtona ”suomalaismafiastaan” tunnetun Starsin peräsimeen. Starsissa pelaa peräti viisi suomalaispelaajaa.

– Jalosen nimi saattaa löytyä spekulaatioista Starsin uudeksi päävalmentajaksi. Suomalaisvalmentaja vaikuttaisi sopivalta henkilöltä Starsiin, jossa pelaa ”suomalaismafiaksi” kuvailtu joukkio. Jalosella on myös meriittejä. Hän johdatti Suomen olympiakultaan 2022 sekä MM-kultaan keväällä 2019. Hän voitti myös hopeaa vuoden 2021 MM-kisoissa, The Athletic taustoittaa.

Jalosen kohdalla The Athletic -sivuston epäilykset kohdistuvat luonnollisesti suomalaisvalmentajan olemattomaan kokemukseen Pohjois-Amerikan jääkiekkoon. Erityisesti Jalosen pelitaktiikka kapeassa kaukalossa on mysteeri.

Jalosen ohella ”kiintoisat” vaihtoehdot kategoriaan nostettiin Ruotsin Rikard Grönborg.

– Jalosen kohdalla tehdyt huomiot osuvat myös Grönborgiin. Hänellä olisi potentiaalia, mutta onko Starsin seurajohto valmis ottamaan riskiä? The Athletic arvelee.

The Athletic -sivuston kärkiehdokkaat Starsin päävalmentajaksi ovat Barry Trotz, Peter DeBoer sekä Paul Maurice.

LIITY TÄSTÄ mukaan Suomen suurimpaan NHL-aiheiseen Facebook-ryhmään!