Pittsburgh Penguinsin ensimmäisen kierroksen pudotuspelitappio New York Rangersiä vastaan saattoi käynnistää joukkueessa massiivisen uudelleenrakennuksen.

The Athletic -sivusto paljasti aiemmin tiistaina Penguinsin tarjonneen kahdelle seuralegendalleen, Jevgeni Malkinille ja Kris Letangille ”naurettavan pientä” jatkosopimusta. Kaksikon uskotaankin harkitsevan tällä hetkellä tosissaan häipymistä NHL:n vapaille markkinoille molempien sopimusten umpeutuessa tähän kauteen.

Seurassa kolme Stanley Cupia voittanut Malkin kommentoi asiaa tuoreeltaan NHL.comin Wes Crosbylle.

– Vaikeaa sanoa mitään juuri nyt. Ymmärrän, että tämä on bisnestä. Rakastan kaupunkia ja faneja todella paljon, mutta tiedän, että seura haluaa sisään uutta verta. Jos he haluavat minun siirtyvän toisaalle, olen sinut asian kanssa, Malkin täräyttää.

16 kauden ajan Penguinsiä edustaneen 35-vuotiaan supertähden kulunut kausi oli vaikea. Loukkaantumisen vuoksi alkukauden sivussa ollut Malkin tehtaili 41 runkosarjapelissä tehot 20+22=42.