NHL:n pudotuspelien toisella kierroksella nähdään huikea taistelupari. Vastakkain ovat Albertan kaksi joukkuetta Calgary Flames ja Edmonton Oilers.

Albertan paikallistaisto on pudotuspeleissä todella harvinaista herkkua. Viimeksi joukkueet olivat vastakkain vuonna 1991. Siitä on jo yli 30 vuotta aikaa. Edmontonin pappamaalivahti Mike Smith oli tuolloin yhdeksänvuotias.

Tällä kertaa Albertan paikallissarjasta ei kuitenkaan kannata odottaa kummoista ottelusarjaa. Calgary tulee jyräämään Edmontonin poikkeuksellisen rumasti.

Dallas-sarja kovetti Calgarysta todellisen tappajan. Mieti, mitä tapahtuu, kun Calgaryn hyökkäys vyöryy samalla tavalla Edmontonin puolustuksen ja maalivahdin kimppuun kuin se teki Dallasia vastaan. Oilersin puolustus- ja maalivahtipeli ovat vertailussa aivan paperia.

Edmonton puolestaan pelasi varsin heikkotasoisen sarjan Los Angeles Kingsiä vastaan. Vaikka vastustajan joukkue oli todella nimetön ja suoraan sanottuna heikko, venyi sarjan ratkaisu seitsemänteen peliin.

Kovatasoista Albertan paikallistaistelua saatetaan joutua odottamaan vielä toiset 30 vuotta. Tänä keväänä sellaisa ei ainakaan ole luvassa, kun vastakkain ovat isät ja pojat.