NHL:n suosituimpiin lukeutuvassa Spittin Chiclets -podcastissa taannoin vieraillut Sportsnetin arvostettu sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedman paljasti kuulijoille varsin mielenkiintoisia yksityiskohtia kesän 2019 sopimusmarkkinoilta.

Friedman kertoi käytännössä kaikki kirkkaimmat tähtensä tuolloin vapaille markkinoille menettäneen Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläisen harkinneen tuolloin tosissaan kilpailevan sopimustarjouksen, ns. offer sheetin tekemistä Toronto Maple Leafsin kanssa kättä jatkosopimuksesta rajoitettuna vapaana agenttina vääntäneelle supertähti Mitch Marnerille.

– Columbus Blue Jackets halusi tehdä tarjouksen Marnerille, joka ei kuitenkaan halunnut allekirjoittaa seitsemän vuoden sopimusta. Hän halusi 3-4 vuoden sopimuksen, johon Columbus vastasi: ”Ei käy, emme suostu tuollaiseen”, Friedman täräyttää.

Friedman heittää lisää vettä kiukaalle väittäen samaisessa podcastissa myös toisen rajoitetuksi vapaaksi agentiksi tuolloin tulossa olleen Leafs-tähden, Auston Matthewsin herättäneen huomiota muissa NHL-seuroissa.

– Kerron teille, että Toronto Maple Leafs oli sataprosenttisen varma siitä, että mikäli Matthewsin sopimustilanne venyy heinäkuun 1. päivään saakka, Arizona Coyotes tulee tarjoamaan hänelle 7-vuotista sopimusta, Friedman paljastaa.

Kaksikosta Marner solmi lopulta Toronton kanssa 6-vuotisen sopimuksen lähes 10,9 miljoonan dollarin vuosipalkalla. Matthewsin solmima sopimus oli 5-vuotinen ja vuosipalkaltaan noin 11,6 miljoonaa taalaa. Kaksikko on muodostanut tuosta saakka Maple Leafsin hyökkäyksen selkärangan.

Artikkeli julkaistu ensimmäisen kerran vuonna 2020.