Pittsburgh Penguinsin Sidney Crosbyn terveydentilasta on tipahtanut julkisuuteen todella huolestuttavia uutisia.

New York Rangersiä vastaan pelattavan pudotuspelisarjan viidennessä ottelussa Jacob Trouban taklauksen kohteeksi joutunut supertähti oli sivussa joukkueiden kuudennesta ottelusta, jonka Rangers vei nimiinsä vieraissa maalein 3-5 siirtäen ratkaisun seitsemänteen otteluun.

Perjantai-iltana ESPN julkaisi huolestuttavan tiedon, jonka mukaan Crosby kärsii aivotärähdyksestä. Crosbyn tapauksessa tilanteesta tekee entistä vaarallisemman juuri se, että megatähti on kärsinyt pahoista aivotärähdyksistä aiemminkin urallaan.

Crosby jätti jo runkosarjassa 13 ottelua väliin erilaisten vammojen vuoksi. Kokenut tähti nakutti silti 69 pelaamassaan runkosarjapelissä tehot 31+53=84.

Penguinsin kannalta ykköstähden poissaolo Rangers-sarjan ”kuolemanpelistä” olisi jättimäinen takaisku. Joukkue pelaa jo valmiiksi ilman ykkös- ja kakkosmaalivahtejaan, minkä vuoksi yhdeksän pistettä Rangers-sarjassa takoneen Crosbyn tippuminen kokoonpanosta saattaa olla kuolinisku joukkueen kauden jatkumiselle.

Rangersin ja Penguinsin välisen ottelusarjan seitsemäs ja ratkaiseva ottelu pelataan maanantain vastaisena yönä. Rangers on vienyt nimiinsä sarjan kaksi edellistä ottelua.

Katso Crosbyn loukkaantumiseen johtanut tilanne alta löytyvältä videolta.