Pohjoisamerikkalaisessa naisten ammattilaisliiga PHW:ssä on tehty naisten jääkiekkohistoriaa. Buffalo Beauts on sorvannut Mikyla Grant-Mentisille kaikkien aikojen rahakkaimman naiselle tehdyn jääkiekkosopimuksen.

Grant-Mentisin yksivuotisen sopimuksen arvo on 80 tuhatta dollaria. Palkka on vain vaivoin kymmenesosa NHL-pelaajien minimiansiosta, mutta reilusti Liigan keskiarvoa korkeampi. Huomionarvoista on, että PHW:ssä pelataan vain 20 ottelun runkosarja.

Toronto Sixistä Beautsiin siirtynyt Grant-Mentis oli viime kaudella PHW:n pistepörssin kakkonen 19 ottelun tehopisteillä 13+17=30. Runkosarjan toisena pudotuspelit aloittaneen Sixin pudotuspelit päättyivät välieräpettymykseen, kun taas Beauts oli sarjan jumbojoukkue.

Premier Hockey Federation on toinen NWHL:n kaatumisen jälkeen perustettu naisten ammattilaisliiga. Kuuden joukkueen sarja voi kasvaa tulevaisuudessa osallistujamäärältään suuremmaksi, sillä kilpailevan PWHPA:n joukkueet ovat Sportsnetin toimittaja Jeff Marekin mukaan osoittaneet kiinnostustaan liittyä PHF:ään.