Edmonton Oilers on selkä seinää vasten NHL-pudotuspeleissä. Los Angeles Kings johtaa ottelusarjaa voitoin 3-2.

Sarjan edetessä Jesse Puljujärven jääaikaa ja vastuu ovat vähentyneet. Viime yönä suomalaishyökkääjä istui suuren osan ottelusta penkillä. Jääaikaa kertyi vain seitsemän ja puoli minuuttia.

Puljujärven kohtelusta ei uskoisi, että hän pelasi erinomaisen runkosarjan. Tehopisteet eivät olleet kummoiset, mutta hän puolusti erinomaisesti ja teki kaikista pelikavereistaan parempia.

Nyt on taas aika nostaa kissa pöydälle: onko Puljujärvellä tulevaisuutta Edmontonissa? Ei ainakaan siltä näytä, kun jopa Derek Ryan ja Ryan McLeod saavat suomalaista enemmän peliaikaa.

Edmontonilla ei olisi välttämättä edes varaa Puljujärven seuraavaan sopimukseen. Seura haluaa kiinnittää mieluummin hurjassa maalivireessä olevan Evander Kanen.

On selvää, että seitsemän minuutin jääajalla Puljujärvi ei tule onnistumaan pudotuspeleissä. Mitä pidemmälle ratkaisupelit etenevät, hänen markkina-arvonsa laskee. Olisikin suomalaisen seuraavan sopimuksen kannalta parempi, mitä aikaisemmin Edmonton tippuisi pudotuspeleistä.

Jos Edmonton lentäisi laulukuoroon jo seuraavassa matsissa, Puljujärvi voisi lähteä hakemaan onnistumisia MM-kotikisoissa. Edellisellä Suomen visiitillään Puljujärvi löysi itseluottamuksensa ja otti monia askeleita eteenpäin. Toistuuko sama tänä keväänä?